9 mai 2010

O mare dilema

     Prieteni, citind blogul amicului Nelinistitu' am dat peste o chestiune interesanta:





     Dom'le, la comentarii stateau vreo doi si se gandeau ca pe unde o fi minunatia asta de constructie la care eu, prompt si eficient ca de obicei, le-am si dat raspunsul:


     "Eu cred ca chestiunea va depaseste pe toti, pe cuvant. Poza asta e facuta la noi in Vaslui, la WC-ul public din mijlocul orasului… Fiindca noi vorbim cate trei limbi straine (daca nu va vine a crede consultati http://www.youtube.com/watch?v=mLl9Q47e7bQ), primaria s-a gandit sa puna placute trilingve, daca unuia dintre noi i se face lene sa gandeasca si implicit sa citeasca in engleza, isi seteaza mintea pe araba… Asa ca va rog sa nu va mai aruncati cu ipoteze ca e ba la arabi, ba la moscoviti, ba nu stiu unde… In ghereta aia din dreapta sta tanti Maricica (cea care incaseaza banii) iar scara aia e pusa pentru antrenamente in caz ca la unii nu vine imediat necesitatea fiziologica, dupa ce faci un pic de miscare, sa vezi ce se pune in miscare metabolismul… Iar tabela aia arata ce numar intra la rand, ca tanti Maricica iti da si bon de asteptare, ca asa-i normal, cum a terminat unul problema se elibereaza ghiseul si intra altul la rand, potrivit numarului de pe bon, afisat prompt pe ecran… C-asai la noi, suntem niste oameni civilizati…"


     Acuma ma munceste intrebarea: Oare am gresit ca le-am dezvaluit altor oameni metodele noastre de convietuire de pe aici de la Vaslui? Daca ne fura modelul sanatos de viata, ce ne facem noi, vasluienii? Prin ce o sa mai iesim in evidenta? Prin faptul ca aici s-a dat batalia de la Podul Inalt?

4 comentarii:

CELLA spunea...

pe neliniştitu' de Adi-l ştiu de pişcher he, he, he ... da' nici chiar aşa
ce mă intere pă mine-i e podul ăla înalt ori erau Ştefanu'nos'ce sfânt şi Mehmedu'ălora mititei?:)))
p.s. - pozai-i faină că are VERDE
pe mine câmpiile mă cam deprimă, îs mai de la munte:)

Ion Dascalu spunea...

CELLA :

Nu bagam elementele istorice in discutie acum, nu de alta da' mi-as da drumu' la gura si as povesti toata noaptea despre cum i-a facut Fane al meu varza cu carnati pe turcaleti... :) Cat despre poza, o sa tin cont si pe viitor de preferintele tale... :)

Gabriela Savitsky spunea...

Se vede c-ai apărut şi dumneata la manşă.
Minunată explicaţia, mie nu-mi trecea prin minte ce+o fi fiind chestia cu pricina.
:)

Ion Dascalu spunea...

Gabriela Savitsky:

E purul adevar, ce sa fac, sa spun o minciuna? :))

Trimiteți un comentariu