1 octombrie 2012

Olimpiada Răzeşilor- Caiac canoe si canotaj


Dragi cititori, astăzi vă prezentăm două competiţii: Caiac canoe si canotaj. Şi pentru că noi, românii, avem tendinţa de a scurta şi a simplifica mereu lucrurile, întocmai voi proceda şi eu, voi uni aceste două competiţii în una singură, denumită generic Vâslit.
Având în vedere şi faptul că noi la Soceşti nu deţinem bazine omologate competiţional, ci doar un amărât de baraj de acumulare, la Vâslit vom organiza întrecerile adaptându-le la specificul local. Şi anume, din caiac canoe vom lua doar probele de ştafetă iar din canotaj doar cele bazate pe vâslire (două vâsle). Sportivii vor folosi cele două bărci de serviciu ale barajistului local, plus încă două împrumutate de la barajistul de la Puşcaşi. Vom avea numai concurenţi masculini, deşi nu e intenţia noastră să facem discriminare de sex însă la această competiţie se vor înscrie doar bărbaţi, ei fiind obişnuiţi cu pescuitul şi cu vâslitul (de mii de ani avem tradiţia asta, de asta ne şi place nouă, bărbaţilor, să facem filme pe tema "monstrului din deltă", nu-i aşa), iar femeile având rolul de a găti peştele prins de soţii lor (aşa făceau şi femeile neanderthaliene, şi nimeni nu a mai comentat prin peşterile vremii respective că sunt asuprite sau că sunt discriminate)...
La ştafetă înscriem pe cei care vor sa-şi perfecţioneze tehnica de lucru în echipă. Aici avem în vedere pe cei care merg în echipă la pescuit în mijlocul lacului şi care trebuie să aducă la mal cât mai repede captura. Avem patru bărci, deci facem echipe de câte patru membri, care vâslesc pe o distanţă de 1000 metri fiecare şi-şi pasează ştafeta simbolică (un peşte din cauciuc) între ei pentru a-l aduce pe mal iar echipa care scoate cel mai bun timp câştigă proba.
La vâslit cu două vâsle vor participa toţi concurenţii care vor să-şi demonstreze abilităţile personale. Şi aici întrecerea va fi contra cronometru, învingătorii vor trebui să scoată timpul cel mai bun din mijlocul barajului până pe mal (închipuiţi-vă ce îndemânare vor căpăta oamenii când vor merge la braconat şi vor trebui să vâslească până la mal cu un peştan agăţat la japcă, da' să nu mă spuneţi barajistului, că-mi pune interdicţie pe întreg teritoriului barajului)...
Şi cam asta ar fi şi cu Vâslitul. Nu e atât de spectaculos ca sport, însă e aşa  de util în activitatea de pescuit, iar ce mă interesează pe mine e faptul că în mod sigur am concurenţi puternici la această întrecere. Hai, vă pup. Pa pa.

2 comentarii:

CELLA spunea...

oac- oooAcccA
adică țiu io cronometrul

Ion Dascalu spunea...

Cella, sunt de acord cu propunerea ta... :)

Trimiteți un comentariu