15 septembrie 2012

Doamne miluieste (popa prinde peste)...


     "Alo, sărutmâna părinte stareţ... Sunt cu maica Aglaia pe baltă... Nu, nu suntem în chilie la rugăciune... Lasă asta, nu te încurca în detalii, ne pedepseşti mai târziu, hai repede încoace că a inceput să dea peştele... Da, eu am luat vreo trei cărăşei, frumuşei, la vreo 850- 900 grame fiecare, iar maica Aglaia a scos şi un pui de crap, mărişor... Da, la boabe de porumb, că la râmă am stat vreo oră şi nu a vrut deloc... Ştiu că e slujbă, însă lasă-i pe credincioşi, mai scurtează un pic slujba, şi te aşteptăm la locul nostru, unde am fost şi data trecută, ţi-aduci aminte, hai că am înnădit bine peştele aici... Sărutdreapta... Doamne Ajută... "



După jumătate de oră...


     "Aoleu, ce ne facem, maică Aglaia... Că l-am chemat pe părintele stareţ da' nu mai trage deloc peştele... Şi şi-a mai scurtat şi slujba degeaba... Să vezi ce afuriseală ne trage pe baltă, că ştii că e mânios aman... Of, of, of, la ce grele încercări ne mai supui, Doamne..."



4 comentarii:

Neliniştitu' spunea...

He-he! Supertare! :)

Ion Dascalu spunea...

@Nelinistitu': Pacat ca nu am poza si cu parintele staret... :)

CELLA spunea...

păcat? cine le ”stabilește”?
că io nu-s din localitatea aia :p

Ion Dascalu spunea...

Cella: Nu stiu cum cade pacatul pe mine, ca sa folosesc laitmotivul tau, ca intotdeauna ma scoti la tabla si nu stiu lectia... :) Pai, pacatul e ceva ce nu pot descrie in cateva cuvinte, imi trebuie macar cateva pagini de caiet studentesc ca sa intru un pic in aceasta tema, a pacatului... :) Stiu ca nu esti din localitatea aia, nu esti o pacatoasa, sunt sigur de asta... :)

Trimiteți un comentariu