22 septembrie 2012

Dacia Dokker Rural


Constructorul auto Dacia Felix, Herculane şi Olăneşti, parte a grupului românesc "Ace, Brice şi Carice", a lansat marţea aceasta pe piaţa românească modelul Dokker Rural (produs în curtea fostului C.A.P. din Fâstâci, comuna Cozmeşti, judeţul Vaslui, România, cod poştal 737179). Preţurile sunt cuprinse între 30 milioane lei vechi şi 50 milioane şi un pic de lei vechi, TVA inclusă (se plăteşte prin stopaj la sursă, ce-o mai fi şi aia), în funcţie de motorizări, dotări (carosată, necarosată, casetofon original Parasonic sau abţibilduri în geam cu "Păzea, sunt Gogu şi sunt cel mai şmecher cale de 7 sate") şi preţul carcasei de la Remat (şi totodată a lemnelor din pădure, să nu uităm fluctuaţia periculoasă de pe această piaţă).
            Dacia Dokker Rural este un combi cu foarte multe locuri (se pot face aranjamente, permutări şi combinaţii de n luate de k ori), destinat unei utilizări mixte, atât în scop personal (de exemplu, duci la o nuntă, în deplină siguranţă, mirii, naşii mari, socrii mari, socrii mici, plus fanfara), cât şi profesional (poţi să cari tot fânul de pe câmp sau să-ţi aduci o căruţă de lemne meseriaşă pentru iarnă).
            Numele Dokker (l-am scris cu kapa de la kilogram ca să aibă o identitate vizuală mai bună) vine de la românescul Docher şi este găsit de nea Ilie Filimon zis şi Iliuţă Docheru', care a locuit vreo 30 de ani în Constanţa şi a lucrat ca docher (descărca şi încărca vapoare în port) iar după ce a rămas şomer, a vândut apartamentul şi s-a retras la casa părintească de la noi din sat. El a venit cu ideea asta de Dacie docherească, cu care să cari orice, oricând şi oriunde (îi plătim anual drepturi de autor în valoare de 5 saci de grîu şi 20 de saci de porumb ştiulete)...
            În perioada 20- 28 septembrie te aşteptăm în showroom-ul bâlciului anual de la Vaslui (la parterul clădirii ce adăposteşte parcarea supraetajată pentru vehicule cu tracţiune animală) ca să testezi noul model Dacia Dokker Rural.


4 comentarii:

Neliniştitu' spunea...

Ceva îmi spune că am mai văzut modelul ăsta undeva. :)

Ion Dascalu spunea...

Nu stiu daca nea Ilie nu o fi vandut ideea asta si prin alte parti de tara, el zice ca nu, dar mai stii... Cert e ca numai noi am inregistrat modelul asta de Dacie la OSIM... :)

CELLA spunea...

no, am ratat-o și p-asta

Ion Dascalu spunea...

Cella, sunt sigur ca data viitoare nu o s-o mai ratezi...

Trimiteți un comentariu