18 martie 2009

Talentul imi da tarcoale..

     Dom'le, cand nu ma astept, atunci ma trosneste cheful de scris. Dupa ce am tras o repriza de ras cu Nea Costache (apropo, va invit sa ii cititi articolele de pe blog), acum m-am gandit sa-mi afisez mesajele si aici..
     Ion Dascalu: "Nea Costache, imi pare rau insa trupa asta nu cadreaza cu Australia. Pentru Haustralia am pregatit o trupa de canguri care baga o batuta moldoveneasca (le e drag si australienilor de dansul asta, ce sa le fac, ma orientez dupa cum cere piata).. Asa ca, pana pregatesc videoclipul cu cangurii (l-am dat spre filmare lui Spielberg asta, insa ma cam foieste si ma amana un pic, ba ca-i criza, ba ca n-are bani destui si se duce la Bill Gates, ca ala tocmai a luat chenzina pe luna asta, deh, motive) o sa ramana tot clipul cu baietii astia... :)"
    Nea Costache: "Aaaa, deci dv. pregatiti pentru Australia o alta trupa, de canguri!Da dom’le, v-ati orientat bine! Probabil, ideea de a folosi canguri, v-a dat-o d-na Lucia Verona, care a avut un mare succesd cu ei; http://luciaverona.blogspot.com/2009/02/lansare-2-madelin-venit-cu-canguri.html Spielberg asta, am auzit si eu ca-i meserias bun intr-ale filmarilor da-i cam carcotas si pisicher… de n-are pereche! Daca stai pe capul lui, face treaba buna, daca nu stai, te amana…Am auzit si eu ca ar vrea sa imprumute ceva bani de la Bill Gates din chenzina dar nu stiu daca poate sa-i dea, ca are si el saracu’ rate la doua banci si una la CAR. Da’ cine stie, daca Bill vrea sa-l serveasca, o face el rost de undeva, eventual il imprumut eu dar fara dobanda, asa ca pretini!"
     Ion Dascalu: "Nea Costache, mersi pentru reclama (da-mi mai tarziu nr. de cont sa-ti virez niste bani, ca ma suna agenti de prin toata tara sa organizeze turnee cu trupa mea).. Cat despre doamna Lucia si Madelin (o mai veche cunostinta de a mea, by the way, Madelin, salutari de la Agigea) trebuie sa recunosc ca nu m-am inspirat de acolo nici macar cat negru sub unghie (cangurii d-nei sunt scriitori, ai mei sunt dansatori, fiecare cu specializarea sa, diviziunea muncii, deh)... Cat despre nepoata matale de prin Craiova (Ana-Maria), pot s-o laud si sa spun ca e foarte desteapta, cuminte si vorbareata (vorbareata- vorbareata, ce vrei, e olteanca la urma urmei, scuzata-mi fie remarca tendentioasa)... Si in final, sfatul meu e sa nu ii dai vreodata bani lui Bill Gates, ca nu-i mai vezi niciodata... Asa a facut de vreo 30 ani incoace cu toata lumea si iac-sa a ajuns in Top Forbes... Atentie la neatentie! :)"
    Nea Costache: "Daca tot este sa-mi pice niste bani pentru reclama, nu s-ar putea bani-pesin (asta sa nu ma mai americanizez cu cash)? Nu de alta dar, apropo de canguri, marsupiul meu e cam golut! Cu cangurii d-nei Lucia Verona, aveti dreptate, ai domniei sale-s scriitori! Da, Ana-Maria e o fetita foarte inteligenta, gandeste matur si e una din micutele mele prietene virtuale. Ziceti sa nu-l imprumut pe prietenul nostru comun, Bill Gates ca-i cam carcotas? Nu-l imprumut domnule daca ziceti, dar mi se rupe inima de el, ca-i si el amarastean!"
    Ion Dascalu: "Nea Costache, grait-ai cu mare intelepciune in problema politica. Dar n-are rost sa bagam politica la greu p-acilea. Ideea e sa ne bucuram noi de ale noastre (bloguim si noi, pentru placerea noastra spirituala) iar pe politicieni sa-i dam in primire la ziaristi (doar nu ne-om apuca noi sa le furam painea bietilor oameni). Eu personal tocmai de asta incerc pe spatiul asta virtual sa fac cat mai putina politica. Bun, acum ca stabiliram coordonatele la primul punct, referitor la politica, revenim la “afacerilii” noastre. Da, sunt de acord sa dau drumul la niste banisori pesini, insa numai monede (vezi ca le dau de-a dura de la Vaslui la Targu-Jiu, intr-o saptamana, saptamana si ceva, iesi si matale in fata portii, Portii Sarutului ma referam, si asteapta coloana ce marsaluieste spre matale, vezi ca vopsesc prima moneda in rosu si albastru, ca sa tina loc de girofar, cap de coloana, deschizator, cum vrei sa-i mai spui)... O a doua chestiune, multumesc pentru cuvintele frumoase despre mine spuse nepoatei, si pentru asta trebuie sa mai adaug si o sticla de vin (o Busuioaca de Bohotin) insa asta o pot trimite mai repede, o fac plic si o trimit prin nasul de pe acceleratul Iasi-Timisoara, care in gara Simeria are un var de ciocaneste rotile la tren, care poate s-o trimita mai departe printr-un marfar de cara petrol de la Arad la Constanta si astfel ajunge si prin Targu-Jiu, da’ te anunt eu cand e pe aproape, ca sa te duci in gara s-o iei din zbor, ca marfarul asta nu opreste deloc, las’ ca aranjez eu detaliile lansarii asteia, ca la NASA, in fine, da’ marea rugaminte e sa ai grija sa nu iesi la poarta (Sarutului) sa te asezi la masa (Tacerii) si dupa ce bei vinul sa te uiti la infinit (la Coloana) ca nu gasesti deloc infinitul asta, mai ales dupa ce bei Busuioaca mea... Gata, ne intoarcem la desfasurator si atacam ultimul punct: Bill Gates se da amarastean, insa e mai bogat decat mine sau matale, mare grija, ca asta stie sa vorbeasca frumos si te ademeneste de nu te vezi... Si cam gata pe ziua de azi, ma retrag la depou, ca sa rumeg la planul meu de iesire din criza, ca am si eu unul (ca toata lumea de altfel)... :)"
     Cam asta fu rabufnirea de talent din mine... Multumesc pentru vizionare! Toate cele bune!

23 comentarii:

Anonim spunea...

Cu Nea Costache se poate trăncăni cu folos...

Anonim spunea...

ce discutii dom'le.....

Ion Dascalu spunea...

Vania:

Cu Nea Costache INTOTDEAUNA se poate trancani cu folos.. :)

Ion Dascalu spunea...

Alinush:

E o constatare de bine sau de rau?.. Ca sa stiu cum mi-adaptez discursul.. :)

Anonim spunea...

Discutiile cu Nea Costache sunt neaparat constructive.Nu poti sa nu remarci umorul lui oltenesc,de bun simt.Mi-a placut.O sa mai trec pe aici.

Ion Dascalu spunea...

maminieta:

Nea Costache e meserias-meserias, ca sa folosesc un cuvant mai deosebit.. Cat despre vizita, te astept cu placere in continuare.. Multumesc pentru comentariu.

CELLA spunea...

cu-cu ! :)
"băgătorule în seamă" am venit să te salut, cu simpatie

Ion Dascalu spunea...

Cella:

Ma bucur pentru ca m-ai vizitat si, cu aceeasi simpatie, te mai astept pe aici (in acelasi timp, astept cu nerabdare sa-ti vad blogul).. Toate cele bune! :)

Anonim spunea...

Servus!
Remarc şaga şi bunul mers al comunicării prin blogosferă... Sunt pe aici fel de fel de întîlniri mirabile... E de bine şi, da...
Toate cele bune!

Anonim spunea...

Uf! Lumea ma vorbeste iar eu nu pot posta! Sper ca pot de data asta! Vad ca aci sunt periat intens de catre cativa buni prieteni: Vania, un om deosebit,prolific scriitor, ce a adunat in jurul sau numai oameni valorosi (printre care ma numar si eu- ce modest sunt!!!), Maminineta, o poeta olteanca pur-sange, cu o sensibilitate aparte, deosebit de talentata si nu in ultimul rand, Cella, prietena comentatoare a tuturor blogurilor noastre, spirituala si cultivata, care spune lucrurilor pe nume. Cella, prin felul ei de a fi, ti-e imposibil sa n-o indragesti!
Nu in ultimul si ultimul rand, il salut si pe conu Nelu Diaconu, un hatru moldovean, candva oltenizat, in care prevad un prieten de nadejde. Va salut pe toti!

Ion Dascalu spunea...

Flavius:

Bine-ai sosit pe micul meu blog.. Multumesc pentru aprecieri.. Si te mai astept sa treci pe aici din cand in cand.. Toate cele bune si tie!

Ion Dascalu spunea...

Nea Costache:

Noi spunem lucrurilor pe nume aici, nu ne jucam, ce crezi matale.. :) In alta ordine de idei, ai mare dreptate cand spui ce spui despre prietenii nostri comuni din blogosfera.. Ma raliez si eu opiniei matale.. Cat despre mine, trebuie sa iti multumesc pentru frumoasele cuvinte, dar tin sa precizez ca luna viitoare astept un miel de la matale (vine Pastele), pentru ca m-ai botezat Diaconu (Dascalu e numele de artist).. :) Nu conteaza.. :) Noi sa fim sanatosi si sa ne bucuram impreuna de anumite clipe petrecute in compania scrisului care ne uneste pe toti.. Numai bine!

Anonim spunea...

Scuze coane Nelule pentru rebotezarea numelui, musai acu' sa mai cumpar un miel in plus de Paste si sa-l trimit 'par avion' la matale. Incerc sa-mi spal vina, adaugandu-te in dreapta blogului meu, la loc de cinste, in blogroll, alaturi de minunatii mei prieteni. O duminica minunata!

Ion Dascalu spunea...

Nea Costache:

S-a facut, astept mielul trimis de matale.. Locatia e simpla, in Vaslui, chiar dupa statuia lui Stefan cel Mare, o sa fie unu' inalt, bronzat, cu ochii verzi (importante detaliile, trebuie retinute), care agita doua stegulete in sus si in jos, doar pilotul sa fie atent cand lanseaza incarcatura cu parasuta la tinta.. :) O duminica faina, de asemeni..

Anonim spunea...

Merci ca mi-ai spus locatia. in cateva zile, mielu' va fi parasutat in locatia indicata. Gandesc ca n-ar strica, sub parasuta sa fiu si eu, cu miel cu tot, strangandu-l bine-n brate cu o mana, cu cealalta tinand (tot bine), o papornita cu niscai cozonaci, oua rosii, dar mai ales o damigeana de zaibarel de Dragasani. Tuica gandesc c-ai desfunda matale butoiu' ala de sapte ani. Sa vezi atunci ce zaiafet incingem! De sf. Maria, imi intorci mata vizita!

Anonim spunea...

P.S. Daca ala parasutatu', cu mielu' si papornita e tot inalt, cu ochi albastri-verzui, mai bronzat din nastere si fix intre 50 si 60 de ani, eu mi-s! D'aia, ca gandeam ca aci la mata la Vaslui, dupa statuia mariei-sale, zilnic se parasuteaza cate-un oltean si...sa stii care-s io.

Ion Dascalu spunea...

Nea Costache:

Gata, treaba e aranjata, asa ramane, vii si matale cu incarcatura (tocmai pomenisi si de un zaibar, ceva, aia e, incingem o petrecere).. Si nu-mi fac probleme ca nu te-as recunoaste (mi-ai dat o descriere amanuntita).. Totusi, pentru siguranta, voi seta in prealabil o parola si un cuvant de trecere pe care numai noi doi sa le cunoastem.. Sanatate multa!

Gabriela Savitsky spunea...

Am tras cu ochiul, cu indiscreţia caracteristică genului, la dialogul dumneavoastră. Am şi învăţat ceva: să nu împrumuţi bani celor care fac afaceri cu Statul, că nu-i mai vezi :D.
Într-adevăr, bloggereala creează satisfacţii intelectuale. Dacă ar aduce şi nişte bani, n-ar fi rău. Ar fi de două ori cu folos.

Anonim spunea...

lace blogul tau si acum cateva zile am descoperit ca sunt si in lista ta de bloguri favorite. acum m-ai scos. te-am suparat cu ceva? (ps. si tu figurezi la mine).

Ion Dascalu spunea...

andrea_roxxy:

Scuze, din greseala l-am sters. Nu am niciun motiv sa fiu suparat pe tine..Multumesc pentru ca imi urmaresti blogul si multumesc pentru ca mi-ai atras atentia asupra faptului de a te fi sters (of, ca sa parafrazez un vers manelist: Zapaceala cand imi vine, sterg toate blogurile de la mine..) :) O zi buna iti urez! keep in touch..

Anonim spunea...

trebuie sa recunosc ca acesta este un blog altfel, chiar ma destnde cand iti citesc articolele. keep it like this!

Ion Dascalu spunea...

Gabriela Savitsky:

Multumesc pentru privirile pe furis aruncate aici.. :)
Si o alta chestiune, si eu fac afaceri cu Statul, am bani sa le dau, de multe ori sume destul de importante, da' nu vreau sa ma laud, ca am contract de confidentialitate cu institutiile statului si ma impoziteaza mai mult daca nu-mi tin gura.. :)
Si ultima tema din discutie, a fi blogger nu e usor deloc, e chiar ca un serviciu la care trebuie sa muncesti zilnic (banuiesc ca altii castiga niste bani frumosi pe treaba asta) iar eu cam trag chiulul de la serviciul asta (de asta nici nu castig bani din asta) dupa cum se vede.. :)
Toate cele bune!

Ion Dascalu spunea...

andrea_roxxy:

Multumesc frumos pentru aprecieri.. Ma onoreaza cuvintele tale.

Trimiteți un comentariu