10 martie 2009

Draga mea coalitie de guvernare..

     Draga mea coalitie de guvernare PD-L - PSD+PC, iti scriu in aceste momente, profund indurerat (Nota: acum suspin) ca am asteptat atata amar de timp o chemare la vreun post, ceva, o solicitare a voastra pentru a ma pune in slujba poporului pe care il iubesc cel mai mult pe acest pamant (Nota: e momentul cand imi apar niste lacrimi in ochi ). De ce, domnule, nu m-ati chemat si pe mine la Bucuresti, ca sa-mi dati ceva pe masura capacitatilor mele intelectuale si profesionale (studii prin toata tara asta, si nu numai, chiar si in Anglia, chiar daca e diploma de cleaner, ce, nu trebuie sa fie cineva in birou sa stie si de treburi din astea administrative, sa dea cu matura, etc, etc, ce, toti cu mapa, trebuie sa mai fie unul si cu sapa?) (Nota: acum imi umflu pieptul, precum majurul la raportul companiei)? Toata iarna cat am stat dupa soba si cu roatele in sus, la caldurica (fie vorba intre noi, ce bine mai e...) (Nota: acum oftez usor), nu ati putut sa ma chemati la treaba? Acuma deja e prea tarziu, e martie, acusi vine primavara, fac curatenie in ograda, in curand scot plugul si ies la arat si semanat, nu mai am timp de servit patria, trebuie sa servesc pamantul, ca daca imi ramane necultivat, veniti apoi si-mi dati amenda, ba chiar mi-l puteti confisca (Nota: acum chiar sunt revoltat). Daca ma primeati la Bucuresti, aveam si eu bani sa tocmesc argat la muncile campului, nu mai trebuia sa le fac eu (deveneam un fel de angajator, cu CAS-uri, alea, alea, si nu va mai plangeati ca nu faceti incasari la buget, erati fruntasi la colectari pentru bugetul de stat- am citit chestiile astea in carti, stiu levierele, scripetii si mecanismele economice ale finantelor publice, pe de rost si pe dinafara) si uite asa construiam si eu un pic de capitalism (Nota: oftand, asa sunt eu mai ambitios din fire, mama ei de viata )... Dar la urma urmei, tot voi ati pierdut, nu eu... Si uite asa ati irosit un specialist, un multi specialist, l-ati lasat sa se plafoneze in comuna Solesti din judetul Vaslui (Nota: iar sunt cu lacrimi in ochi)... Hai goodbye, ca sunt suparat pe voi, ma intorc la plavanii mei, ii antrenez luna asta sa poata rezista dupa aia la arat si semanat (Nota: acum tip catre boii mei "am zis Hais Arnoalde, nu Cea, ce naiba, nu ai auzit, mai boule, sau nu mai stiu eu sa vorbesc corect, ca doar am si diploma in Comunicare...")

12 comentarii:

Anonim spunea...

Actualul guvern are 18.000 de specialişti, mai mulţi decât odinioară Convenţia, aşa că nu se va resimţi lipsa câtorva...

Anonim spunea...

Sa te duci la Bucuresti ca sa ai de unde fugi-napoi?

Frumos redactat, apropo.

Ion Dascalu spunea...

Vania:

18.000 de specialisti zici, ei, cum sa spun eu, sunt prea putini pentru a compensa lipsa mea.. :)

Ion Dascalu spunea...

Alinush:

Mersi pentru aprecieri. Cat despre treba cu fugitul inapoi, mie-mi convine, ca pot sa-l trec la CV, la sectiunea Activitate profesionala: "2009- m-am dus la Bucuresti bou, m-am intors de la Bucuresti vaca.." :)

Anonim spunea...

Cred ca intuesc dorinta de a fi cooptat de catre membrii executivului in randurile lor: din dragostea pentru Arnold si a companionului lui. Asemanarea dintre blandele patrupede si ministrii nostri dragi este de-a dreptul izbitoare!

Sa trec la altceva serios: imi place cum scrii. Felicitari pentru blog! O zi minunata!

Ion Dascalu spunea...

Nea Costache:

Multumesc mult pentru aprecieri. Ma bucur mai ales pentru ca vin de la cineva "mai bazat" ca mine, ca sa folosesc o expresie de pe strasse.. Revenind la problema mea cu ai nostri conducatori, ce pot sa mai adaug.. asta e.. mai bine ma intorc la Arnold (asta-i boul de pe Haisa) si la Stalone (boul de pe Cea)- cunoscatorii stiu ce limba vorbesc- si ma concentrez un pic pe instructia lor ca s-au cam lasat pe tanjala in iarna asta (valabil pentru mine, asijderea) si nu de altceva, da' avem treaba multa in curand.. :)

Unknown spunea...

In loc de parlament ar fi fost mai bine daca il aveam pe Vlad Tepes.

Ion Dascalu spunea...

lastCreion:

Acuma nu trebuie sa fim chiar atat de inversunati impotriva politicienilor.. Le-am facut un Parlament pentru a le da posibilitatea sa se certe si sa se balacareasca intre ei.. Si apoi, trebuiau premiati cu ceva pentru eforturile lor de a ne da in campanii pixuri, brichete si multe altele (eu am o colectie impresionanta de asemena obiecte promotionale, cred ca o sa o le vand de acum pe EBay).. Si totusi, treaba cu Vlad Tepes si al lui instrument de persuasiune parca ar trebui aplicata unora (se stiu ei singuri, nu le mai dau numele).. "Viva la revolucion".. :)

Anonim spunea...

Eu în campanie am halit mici de la PSD, trandafiri de la PD-L, gulaş de la UDMR... Liberalii au dat doar un pix, da' poate că am scăpat eu momentul, fiind prins în alte locuri. România Mare n-a dat nimic, aşa că m-am bucurat aflând că n-au îndeplinit baremul electoral.

Ion Dascalu spunea...

Vania:

PRM a fost cel mai zgarcit si pe aici.. Si PNG-ul a fost subtirel, de vara.. Probabil de la valiza aia nerecuperata de la DNA li s-a tras (or fi fost cotizatiile de la partid in ea, cine stie).. Nea Jiji stie mai bine ce si cum.. Oricum, daca imi dadeau un miel, eu il votam pe seful lor, pe cuvantul meu de fost pionier.. :)

Anonim spunea...

care mulţumesc ca mai trecut în bloggroll ,care vreau s-a ajung primun zelist !

Ion Dascalu spunea...

George Onan:

Care sa traieste matalii si sa ajunge in zelist pe al dintai loc, ca sa mananca si gura mea o paine (sper ca nu o sa ma uiti la numaratul banilor castigati din reclama rezultata, 10 eurocenti macar, ca de nu, te sterg din blogroll, sa mor io).. :)

Trimiteți un comentariu