1 februarie 2009

"Cu rabdarea treci marea.."

     Fratilor, am fost baiat cuminte atatea luni, nu am mai scris, nu m-am afisat pe blog deloc, ce sa mai, I've kept a low profile... M-am potolit cu scrisul asta pentru ca aveam si eu o mare ambitie, ma asteptam ca prim-ministrul Boc sa ma aiba in carti pentru repartizarea la un minister, ministru, secretar de stat, director, ceva... Daca mai postam vreun articol pe aici, ar fi insemnat ca am mult timp liber, ori eu sunt un om ocupat, extrem de ocupat, preocupat si responsabil, nu am timp de pierdut timp, ca sa ma exprim asa... Acuma, dupa ce s-au definitivat aproape toate numirile pe posturi, si am fost sarit din schema, inca mai astept, poate pica totusi ceva bun si pentru mine... Si de ce nu as spera in continuare? Chiar, de ce sa nu fiu optimist? Am motive bune sa sper in continuare la functia de sef in minister, sunt calificat pentru asa ceva, poate over-qualified pe alocuri... De baut cafele, beau (donshoara secretara, mai adu o cafea, te rog), de fumat, fumez (inca nu m-am invatat cu trabucurile, insa, calm, le vine randul si la astea, daca prind vreo cateva luni de atasat cultural in Cuba), de citit ziarele, citesc (si format hartie, si format electronic, ca doar trebuie sa ma informez profesionist, nu? din 3 surse, doua le-am spus dar a treia e secreta, "alo, vulturul, receptie"...), de analizat tot ce se intampla in jurul meu, analizez, trag concluzii (pertinente si la obiect, intotdeanua) si pedepsesc exemplar (fara drept de recurs- ce', comentezi, cumva?), de plecat de la serviciu in timpul zilei, ca sa imi rezolv probleme personale, plec, (sefu' trebuie sa ma duc acasa, m-a sunat mama sa ma duc sa-i iau reteta de la farmacie), de barfit pe altii, barfesc (ohoo, la greu- fi-i-ar ma-sa lu' ala, ai vazut ce a facut, ce a zis...) de tipat la subalterni, tip (daca nu faci cum spun eu, o sa ai de-a face cu mine, si o sa dai vina pe karma ta ghinionista), de pus pe toti la smotru, pun (in afara de mine, ca doar mi-s sef, ce sefia mea...), de lingusit un sef mai mare, lingusesc (hihihi, sefu', sa traiti, ce bine aratati azi, imi place cravata lu' matale, ce culoare, ce linii, e cea mai noua tendinta in moda cravatzilor, nu?)... Sa mai zic? Nu are rost, pentru ca deja incep sa ma laud... Ma intorc la cafeaua, tigara si ziarul meu, trebuie sa fiu cu mintea odihnita, pentru ca astept in continuare sa ma sune de la Bucuresti... A, si sa nu uit... Sa nu veniti pe la mine, la minister, sa ma vizitati, pentru ca nu o sa fiu de gasit, secretara o sa aiba un consemn clar: "Sefu' nu e la birou, e plecat in delegatie"... Ok, va pup cu fenta...

4 comentarii:

Lumeamica spunea...

merci pentru comentariu...nu ma asteptam avand in vedere ca nu dezbat subiecte ,,la ordinea zilei" pe blog.in rest,pe la facultate,si dupa,o sa le tot dezbat.mi-am facut blogul ca sa imi exersez scriitura si cred ca am sa continui,ca trebuie(studiez jurnalismul).imi place doza ta de ironie.keep it.asa e cel mai bine:))

Ion Dascalu spunea...

Multumesc pentru apreciere, daca as mai avea si un pic de talent, ar fi totul ok, ar zbarnai si ar defila subiectele pe blogul asta, mai repede decat cotatiile pe panoul principal al vreunei burse de valori.. :)

Anonim spunea...

Coincidenţa face că nici pe mine nu m-a solicitat domnul Boc...

Ion Dascalu spunea...

Ma bucur pentru faptul ca suntem in aceeasi tabara.. ;)

Trimiteți un comentariu