21 octombrie 2008

O aparitie noua pe piata distribuitorilor de carne...

      Ma bag in afaceri in industria carnii, gata, m-am hotarat... Stati sa vedeti ce si cum.
    Acum cateva zile am plecat spre Timisoara cu un amic, pentru a participa la un curs organizat acolo. Drumul lung, obositor, mai lung de 10 ore de mers in continuu (e destul de greu sa tai tara pe din doua, de la est la vest) insa amicul asta al meu, sofer redutabil, s-a achitat bine de sarcina.
    Zic ca s-a achitat bine, si nu foarte bine, deoarece are o meteahna, nu prea are rabdare sa astepte in spatele coloanelor de masini de pe la semafoarele ce dirijeaza circulatia pe o singura banda de mers, ca pe cealalta se lucreaza (chiar, cat mai dureaza reparatiile astea capitale, ca sincer nu as vrea ca peste 10-15 ani, cand voi ajunge de exemplu pe drumul Lugoj- Timisoara sa-i spun fiului sau fiicei mele: Uite, tati, vezi semaforul asta, acum 10- 15 ani era tot aici, sa ai grija si sa spui si tu copiilor tai ca pana si bunicul lor l-a prins, pe vremea cand incepusera sa lucreze la repararea drumului).
     La cateva semafoare, a actionat ca un jmecher veritabil (apropos, am intalnit pe traseu un galatean ce-si pusese numarul asta la masina, jme, auzi la el, fleosc!! ). Da, exact ca un smecher, nici nu pornea coloana de masini, ca el se si baga cat mai in fata... Of, i-am si spus de vreo cateva ori ca nu imi place ce face, insa pe o ureche i-a intrat, pe cealalta i-a iesit.
     Dar la un semafor de genul asta, a impins limita chiar de tot si s-a aventurat pe langa masinile ce asteptau in coloana, pe culoarea rosie, direct pe singura banda de mers, desi era evident ca or sa vina masinile de pe celelalt sens, ceea ce s-a si intamplat. Cand ne-am dat seama ca avem in fata vreo 50 de masini, era deja prea tarziu. Prima masina din coloana, un tir (aoleu, mosu', te bati cap in cap ca berbecii, te iei la impuns cu un tir, chiar nu ai ce face?) insa norocul nostru a fost ca pe marginea soselei nu era canal de scurgere a apei, asa ca am tras si noi mult pe dreapta si am trecut pe langa sirul de masini. Masini din care a inceput sa ploua cu "baga-mi-as, dragea-mi-as, facea-mi-as" incat i-am sugerat prietenului meu sa dea telefon acasa sotiei ca sa-i cumpere nu un frigider, ci o camera frigorifica pentru a pastra cantitatea enorma de carne pe care o primea de la amicii nostri, colegi de trafic...
     Nu mai spun si de amabilitatea altora, dovedita printr-un gest de prietenie si pace intre popoare, degetul mijlociu ridicat sus, probabil tot in intentia de a-i transmite urari de bine si sanatate atat lui, cat mai ales mamei lui (e uimitor sa vezi cat de apreciate sunt mamele in cultura noastra, unde avem atatea vorbe frumoase la adresa lor, exprimam prin foarte multe cuvinte frumusetea lor interioara, dar in special cea anatomica, si chiar nu e nevoie sa cunosti personal pe mama cuiva ca sa poti face o remarca despre ea sau sa-i transmiti urari de sanatate din Uniunea Europeana (celebra ...UiE), ciudat, ca sa vezi din ce colturi ale Europei, chiar de pe la Bruxelles, nu numai din Romania...)
      Dupa faza asta, tovarasul meu s-a potolit, iar la urmatorul semafor s-a asezat cuminte la rand si nu s-a mai bagat deloc in fata coloanei (probabil a considerat ca are deja prea multa carne bagata la camera frigorifica si nu mai stie ce sa faca cu ea).
     Insa mie mi-a venit atunci o idee de afacere, nu cumva ar fi bine sa iau eu carnea si sa ma apuc s-o vand? Ei bine, acum intors acasa, chiar asa o sa fac, am gandit la detaliu afacerea. Ma bag in industria carnii, trebuie sa intru pe piata sa vand ca marfa este destula (cand termin carnea, il mai iau pe amicul asta la o tura prin tara si rezolv atat problema stocurilor, cat si problema furnizorilor, ca nu vreau sa depind numai de unii, trebuie sa am o oferta variata, deci, fac trasee si prin Transilvania, Oltenia, Moldova sau Muntenia, dar mai ales, creme de la creme, prin Bucuresti... )
     Urati-mi spor la treaba ca am un Porsche de cumparat, consilierul de vanzari de la dealer-ul auto i-a pus deja eticheta cu numele meu...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Misto

Anonim spunea...

foarte comic, si riscant!!!

Trimiteți un comentariu